Italien
/
Piemonte

Massimo Rivetti

OM PRODUCENTEN

Viner från

Massimo Rivetti

Om vinproducenten

Azienda Agricola Massimo Rivetti har drivits av familjen Rivetti sedan 1947. Här har hela tiden vinproduktion på ett ärligt sätt legat i fokus, vinkällaren ligger centralt i den 25 hektar stora egendomen. Vinkällaren är en av de äldsta byggnaderna i området och omnämns i en del litteratur från slutet av 1800-talet. De har ett antal vingårdar i olika områden som Froi som är 12 hektar stor och omger vineriet. Här odlas Nebbiolo, Barbera och Moscato på vinrankor som är mellan 40-75 år gamla. Garassino där det odlas Arneis, Nebbiolo och internationella druvor som Chardonnay, Merlot och Pinot Noir, Palazzina där det odlas Barbera, Dolcetto och Nebbiolo. Samtliga vingårdar ligger i syd eller sydvästsluttningar. Odlingen sker på helt naturlig väg och vingårdarna gödslas med totalt över 20 olika örter samt humus, det gör att vinstockarna kan leva "i ett med naturen" utan stress. Skörd sker givetvis manuellt och bara de bästa druvorna plockas, sen bär det av in i vineriet och där fortsätter den naturliga processen. Spontanjäsning för att vinet ska visa sin rätta terroir och ursprung (Principium). Buteljering sker utan klarning och med så låg halt sulfiter som möjligt för att respektera vinet och dess ursprung.