Frankrike
/
Rhône

Domaine Fréderic Agneray

OM PRODUCENTEN

Viner från

Domaine Fréderic Agneray

Om vinproducenten

Frédéric är killen som läste litteratur på universitetet i Paris samtidigt som han jobbade extra i vinbarer och hängde i vinbutiker för att få ett avbrott från studierna. Vinbutiken han spenderade mest tid i fokuserade på naturvin. Förvirrad av hur annorlunda vinerna smakade mot de som dracks hemma på familjemiddagarna gjorde att han blev mer och mer intresserad av vad han provade. Kalla det ödet om du vill men det är på den vägen det kom sig att Frédéric började med vin och till slut blev vinmakare. Han hamnar i Loire, och plötsligt öppnar sig ett helt nytt liv, med idylliska betesmarker, floddalar och jordens andning som enda ledsagare. Vinets ständigt lockande mysterium i kombination med gemenskapen som mötte honom gjorde att han så småningom hamnade hos Domaine Clos Rougeard och senare som lärling hos La Grange Aux Belles och Mas de Libian. Efter 5 år kände han sig redo att klara sig själv och slog sig ner på en kulle i södra Frankrike i den lilla byn Sabran som ligger precis i glappet mellan södra och norra Rhône. Sedan 2013 gör Frédéric sitt eget vin som han buteljerar under Vin de France. Han startade med en vingård på 3 hektar i Margelet som heter Saint-Pons och har successivt vuxit till de 8.5 hektar han äger idag. Hans viner är transparenta, energiska och nakna. De påminner en hel del om Clos du Rouge Gorges viner. Hans syster Delphine hjälper honom att hålla reda på både sig själv och affärerna tillsammans med praktikanten Alexis. Inom några år hoppas de ha råd att bygga ett eget vineri med tillhörande källare.