0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Weingut Walter

Ända sedan 1568 har familjen Walter odlat riesling på de branta sluttningarna i norra Moseldalen. Med sina 7,5 ha producerar man 70,000 flaskor om året. Vingårdarna är runt 45 år gamla och rankorna är uppfostrade på grå och blå shiffer. Kvaliteten på vinet styrs helt av vingården och naturen säger Gerrit. Respektfull interaktion med miljön, biologisk mångfald och så lite påverkan som möjligt är ledorden. Vi ser till att ge naturen utrymme och de bästa förutsättningarna för att producera de bästa vindruvorna. Naturen belönar oss med friska jordar och vitala vinstockar med djupa rötter säger Gerrit. Man jobbar enbart med naturlig jäst och vinerna tar lång tid på sig att bli klara. Lång tid på jästfällningen ger viner med större djup och personlighet anser man.

Av Tysklands tretton vinregioner är Mosel det mest karaktärsfulla och kändaste. Med sina extremt branta vingårdar och sin speciella jordmån är vinerna dessutom svåra att kopiera. Det som präglar området är floden med samma namn. I Frankrike, där den börjar kallas den för Moselle och slingrar sig majestätiskt fram i 26 mil för att till slut mynna ut i floden Rhen. Den passerar flera kända vin och kurorter och lockar ständigt nyfikna turister och vinälskare. Mosel är en region med sex distrikt som är indelade i tre områden. Nedre Mosel, Mittelmosel och Obermosel (även kallat Terrassen-Mosel) För att lyckas odla vin på den här breddgraden är man helt beroende av Mosel floden vars enorma vattenmassa värmer upp och tempererar närliggande vingårdar. De branta sluttningarna (upp till 68 graders lutning!) bidrar med maximal solexponering och den mörka skiffern som värms upp under dagen håller värmen kvar i vingården under svala nätter. Allt detta i kombination av en duktig vinmakare ger fantastiska viner! Fjäderlätta med bitande syra, stor koncentration i frukten och tydlig mineralitet.
Att jordmånen är viktig för området är tydligt. Devonisk skiffer skapades när de gamla kontinenterna kolliderade för typ 400 miljoner år sedan. Det som skulle komma att bli Europa bildades. Stenar bröts sönder, terrasser och murar byggdes. Ett jobb som än idag pågår för att bevara ursprunget och hålla vingårdarna på plats och skyddas från att hasa ner vid regn och förhindra översvämningar. Murar som även älskas av insekter, ödlor och fjärilar och som bidrar till ett hälsosamt ekosystem.
Terroirviner är mer än en produkt av naturen, det är en kulturell kreativ process som är skapad ur ett samarbete mellan människa och natur. Hur smaken av terroir kommer in i vinet vet vi inte, men att terroirviner är fascinerande, obestämda och mystiska det vet vi! Och goda!
Välkommen att upptäcka vår nya producent från Mosel.

Walter Marienburg Riesling Kabinett Vita, Tyskland
Walter Marienburg Riesling Trocken Vita, Tyskland
Walter Riesling Trocken Vita, Tyskland
Walter Spätburgunder Trocken Rött, Tyskland
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Principium Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år