0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Veroncia Ortega

Veronica Ortega må vara relativt ung men har redan nu en CV som är lång och imponerande, många vinmakare kommer inte i närheten under sin livstid och med det i åtanke är vi övertygade om att Veronica kommer att bli en av Spaniens stora vinmakare alla kategorier från nu och framöver.
Född i Cadiz började hon sin bana med att göra Sherry men har därefter utbildat sig i vinets underbara värld och vilka ställen och läromästare hon har haft.
Veronica har ett stort intresse av kemi och en av hennes vänner tipsade om att läsa oenologi, Oenologi utbildningen är på 2 hela år, Veronica började i september 2006 och i juni 2007 hade hon läst klart hela kursen, här pratar vi om total fokus och målmedvetenhet. Efter det fortsatte hon utmana sig själv och sökte sig till de bästa i branschen.
Hon började i Priorat på Clos Erasmus hos Daphne Glorian och även hos Alvaro Palacios som fungerat som Veronicas mentor, sen spenderade hon lite tid på Burn Cottage i Central Otago på Nya Zeeland, Niepoort i Douro, och därifrån till Bourgogne. I Bourgogne jobbade hon ett flertal år med Benjamin Leroux hos Comte Armand och på världens kanske mest mytomspunna vinhus Domaine de Romanee Conti. Från Bourgogne begav hon sig till Domaine Combier som vinmakare i Crozes-Hermitage och till slut Raul Perez i Bierzo
Sedan 2010 driver hon sin egen vingård i Bierzo, egendomen är på totalt 5,2 hektar vinodlingar. Mellan 2012 - 2014 vinifierades vinerna hos Raul Perez på Valtuielle de Abajo och sedan 2014 sker allting på Veronicas egendom.
Nu gör hon viner på Mencia och Godello och ett antal lokala blandningar och kanske det bästa som finns i Spanien, om inte nu så inom en mycket snar framtid, och hon har lärt sig av de främsta och bästa vinmakarna i världen och med hennes målmedvetenhet är inget omöjligt.

Kuriosa: Många vet att i Spanien styrs appellationera av DO och i Priorat och Rioja DOQ och det är en informationen som funnits på etiketten tills årgång 2017. Fr.o.m. årgång 2017 får Bierzo som enda appellation i Spanien skriva vingårdsbeteckningar på sina etiketter, dessutom har reglerna för DO ändrats och inblandning av andra druvor än Mencia ändrats. Gissa vem som ligger bakom? Självklart är det Veronica tillsammans med Alvario Palacios. Från noll till att idag 12 år senare påverka och ändra hela Spaniens vinindustri, det är vad vi kallar fokus och målmedvetenhet.

Behöver vi säga mer? Dags att prova hennes underbara viner.

La Llorona Vita, Spanien
Veronica Ortega Cal Vita, Spanien
Veronica Ortega Cobrana Rött, Spanien
Veronica Ortega Kinki Rött, Spanien
Veronica Ortega Quite Rött, Spanien
Veronica Ortega ROC Rött, Spanien
Veronica Ortega Versión Orignal (VO) Rött, Spanien
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Principium Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år