0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Movia

Movia anses av många vara den absolut främsta producenten i Slovenien, och grundades 1820.
Det är även den enda producenten som inte varit konfiskerad eller har jobbat under direkt styrning av den Jugoslaviska regeringen. Ales Kristancic är ägare och vinmakare idag, och hans farfar stöttade Tito finansiellt. Vid bildandet av Jugoslavien ville Tito ha honom som vice premiärminister men han vägrade för han ville bara göra sitt vin. Lösningen blev att Movia fick leverera allt vin till den Jugoslaviska staten under ett antal år och landsgränsen mellan Jugoslavien och Italien drogs om, rakt genom vingården. En egendom som ligger i två länder går inte att konfiskera!
Detta gör att Movia har tradition att falla tillbaka som ingen annan producent i Slovenien och som ni vet, vin är historia och något som man ärver genom generationer.
Ales som är dagens vinmakare anses att vara en blandning av galning och geni vilket ger uttryck i hans viner, de är ibland fullkomligt galna i lika delar som de är bra. Vinerna har på kort tid letat sig in på många av Sveriges finaste restauranger med både 1 och två stjärnor i Guide Michelin.

Movia Gredic Vita, Slovenien
Movia Modri Pinot Noir Rött, Slovenien
Movia Pinot Grigio Vita, Slovenien
Movia Puro Mousserande, Slovenien
Movia Puro Magnum Mousserande, Slovenien
Movia Sauvignon Blanc Vita, Slovenien
Movia Veliko Rdece Rött, Slovenien
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Principium Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år