0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Chancelle Lydie & Thierry, Domaine Bourdain

Domaine Bourdin drivs idag av Lydie och Thierry Chancelle. Lydie som ärvt egendomen av sin far är 5:e generationens vinbonde på ägorna i området Saumur i Loire. Omgivningarna är enormt vackra och när man åker in i lilla byn Turquant slås man av alla vita hus och rena smala gator. Nästan samtliga hus är byggda av kalksten från området och är otroligt pittoreska.
Lydie och Thierry bedriver sin lilla vingård med 16,5 ha vinrankor strikt ekologiskt och med enormt mycket kärlek, när vi rullar in på uppfarten hos dem möts vi av Lydies mamma som står och etiketterar flaskor av Cremant för hand på innergården.
De odlar idag i princip bara två st druvsorter Chenin Blanc och Cabernet Franc, samt lite Grolleau som är en blå söt druva. I deras viner och vinkällare är det verkligen terroir och druvorna som får komma fram och inga tillsatser används för att göra deras ypperliga Cremant och Cremant rosé och ytterst små mängder sulfiter i deras vita respektive röda vin. Allt görs för hand och Thierry som ansvarar för vinkällaren och vinmakeriet avgör när vinet är klart i olika stadier.
Dessa två människor är jordnära, vänliga och ytterst skickliga och nu hoppas det att sonen som idag är 17 år påsikt kommer ta över gården och hantverket.

Chancelle -Coteaux de Saumur Söta viner, Frankrike
Chancelle Cremant de Loire Mousserande, Frankrike
Chancelle Cremant de Loire rosé Mousserande, Frankrike
Chancelle Saumur Blanc Vita, Frankrike
Chancelle Saumur Champigny Rött, Frankrike
Chancelle Saumur rosé Rosévin, Frankrike
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Principium Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år