0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Can Xanet - Mallorca

En fantastisk producent, kanske den allra främsta som finns på den lilla semesterön.
Projektet startade 2011 av Raul Pérez men han märkte ganska snart att han inte på egen hand kunde leva upp till sina egna högt satta krav som den fantastisla vinmakare han är. 2013 lämnade han därför över vinmakeriet till sin goda vän Dominique Roujou de Bouvee som bl.a. driver vingårdar i Valencia och Priorat. Uppdraget var enkelt, att göra de mest delikata och eleganta vinerna på Mallorca. Vi tycker dem har lyckats mer än väl.
Vingården är endast 2 ha stor men ligger perfekt intill havet på en bergsluttning, vindarna från havet kyler druvorna så de inte mognar för snabbt, vattnet från berget ser till att det hela tiden finns fukt i jorden. Ett perfekt microklimat för vinodling.
På den lilla odlingen odlas Merlot, Syrah och de inhemska druvorna Mantonegro (kan eventuellt vara en korsning av Gíro från Sicilien och spanska druvan Beba) och Gorgollassa (ska ha släktskap med Monastrell).
Utöver detta köper Can Xanet ekologiskt odlad Callet från en närliggande vingård.
Vinerna från Can Xanet andas kunskap, kvalitet och ursprung, helt enkelt makalöst goda viner och i vårt fall var det kärlek vid första ögonkastet.
Totala produktionen är ca 17 500 flaskor/år.

Can Xanet - Cadmo Rött, Spanien
Can Xanet - Cumas Rött, Spanien
Can Xanet - Sibila Rött, Spanien
Can Xanet - Xanet Rött, Spanien
Can Xanet Siurell Vita, Spanien
Can Xanet Vell Mari Rött, Spanien
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Principium Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år