0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Blaxsta Vingård

Vi på Principium är väldigt stolta att få arbeta med den kanske allra förnämsta vingården i Sverige och som också arbetar på ett helt naturligt sätt i hela produktionen,

Välkommen till Blaxsta Vingård

Det är med stor glädje vi välkomnar Er till Sveriges första vinfabrik och vingård. Vingården omfattar 2.5 Ha med ädla druvsorter som Vidal, Chardonnay, Merlot och Cabernet Franc. Själva fabriken är inrymd i en 1600-tals ladugård där mycket av den gamla charmen bevarats. En tillhörande 1500-tal vinkällare har renoverats och kan hyras av grupper om 10 – 50 personer, restaurang Blacke, konferensrum och exklusiva hotelrum finns också på gården.

Maskinutrustningen är helt ny och specialdesignad för tillverkning av kvalitetsviner samt klassiska viner med omsorgsfullt utvalda fruktråvaror såsom ice-wine druvor, skogshallon, äpplen, nypon och plommon. Speciellt stor vikt i produktionsprocessen läggs vid valet av jäst, filtreringsmetod och mognaden där bland annat ek-, kastanje- eller lindfat används för att få fram nya och intressanta smakupplevelser.

Blaxsta Vingård producerar unika och högklassiga viner på lokala råvaror och erbjuder förnäma viner med en särpräglad svensk karaktär. Vi ser möjligheterna i utmaningen att både odla druvor och producera vin på samma ställe. Kontrollen på råvaran, bearbetning av frukt och kvalitetskontroll kan utföras löpande. Vår inriktning är att erbjuda ett specialsortiment av unika viner som producerats i små serier. Med en årsproduktion på ca 8 000 liter fördelad på 8-10 olika viner, blir dessa exklusiva viner en åtråvärd upplevelse och spännande smaksensation.

Blaxsta Apple Icewine 2013 Söta viner, Sverige
Blaxsta Framboise Riserva 2013 Söta viner, Sverige
Blaxsta Rosehip Icewine Söta viner, Sverige
Blaxsta Vidal Icewine 2009 Söta viner, Sverige
Blaxsta Vidal Icewine 2011 Söta viner, Sverige
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Principium Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år