0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Om oss

Principium Dryck är idag en av Sveriges främsta importörer och distributörer av småskaliga och hantverksmässigt framställda drycker med fokus på framförallt vin men också lite cider från några av Frankrikes främsta producenter. Vår målgrupp är i första hand restauranger, hotell och slott/herrgårdar som har fokus på mat och dryck av högsta kvalitet. Vi arbetar idag med ca 250 st av Sveriges främsta restauranger från Kiruna i norr till Malmö i söder, ingen är för liten, ingen är för stor, ingen ligger för avigt till, bara filosofin är den rätta.
Vi säljer också våra viner via Systembolaget och arbetar hela tiden för att få in spännande lanseringar av småskaligt och hantverksmässigt framställda drycker.
Principium är familjeföretag med fokus på viner från småskaliga producenter med hantverket som främsta indgrediens i sin vinmakning. De producenter vi arbetar med ser det som självklart att alltid arbeta med naturliga preparat i vingården, att altid arbeta med druvans egen jäst, att inte manipulera vinerna. Vinet ska spegla druvornas växtplats, klimat, årgång och vinmakarens skicklighet.

Principium har vuxit fram som ett namn som vi är stolta över och något som vi står för. Principium är latin för “ursprung”, och våra drycker ska uttrycka just detta. Druva, terroir, klimat, vinstockars ålder, vinmakarens skicklighet och allt det som påverkar dryckernas smak och karaktär. Dryckerna ska vara rena från manipulation. Rena, oavsett om det är cider, vin eller sprit. Naturliga drycker som visar sitt ursprung är de godaste dryckerna och de som harmoniserar bäst till modern svensk gastronomi.

Vi som brinner för det småskaliga är Leif Stålbalk, grundare och ägare till företaget. Utbildad sommelier hos Vinkällan och har bakgrund inom försäljning samt entreprenör sedan många år. När Leif inte provar och säljer viner så finns han gärna i skidbacken. Han är f.d. proffs i puckelpist i
USA, så han vet hur man tar sig ned i hyfsat högt tempo.

Anette Stålbalk - Leifs fru, medhjälpare och påhejare som även hon brinner för bra drycker.
Till skillnad från Leif så reser hon gärna till sol & värme, gärna nära vattnet. Till hösten strövar hon
 runt i svampskogen.

Katja Nyqvist - kock, kökschef, entreprenör, sommelier snart med Diploma utbildning i ryggsäcken.
Katja är en av Sveriges främsta kvinnliga kockar och med näsa för bra drycker. Stort engagemang för småskaligt, eko, naturligt och hög kvalité. Gillar motorsport och snabba, starka motorfordon - och de ska pressas hårt!

Vinresa Frankrike 2013


Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Principium Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år