0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Om oss

Historien om Principium började en varm eftermiddag 2012, det var då 4 st familjemedlemmar bestämde sig för att importera vin lite småskaligt. Under drygt 3 år bedrevs verksamheten under namnet Kjeffes vilket var en blandning av grundarnas namn samt en ordlek med engelska ordet för
köksmästare: Chef.

Verksamheten har vuxit, och idag levererar vi drycker till många av Sveriges främsta restauranger. Från Malmö i söder till Kiruna i norr.
Vi har kunder från den lokala restaurangen med den engagerade krögaren till de som har både en och två stjärnor i Guide Michelin. Det som är den gemensamma nämnaren är att samtliga dessa sätter kvaliteten på mat och dryck som högsta prioritet. Ord som naturligt, småskaligt, ekologiskt, närodlat, närproducerat är alltid något som känns igen hos våra samarbetspartners.

Som ett naturligt steg, i vår växande verksamhet bestämde vi oss våren 2017 för att byta namn. Vårt nya företagsnamn har vuxit fram som något vi trivs med och står för.

Principium tar oss med in i framtiden och avspeglar vår verksamhet.

Principium har vuxit fram som ett namn som vi trivs med och något som vi står för. Principium är latin för “ursprung”, och våra drycker ska uttrycka just detta. Druva, terroir, klimat, vinstockars ålder, vinmakarens skicklighet och allt det som påverkar dryckernas smak och karaktär. Dryckerna ska vara rena från manipulation. Rena, oavsett om det är cider, vin eller sprit. Naturliga drycker som visar sitt ursprung är de godaste dryckerna och de som harmoniserar bäst till modern svensk gastronomi.

Vi som brinner för det småskaliga är Leif Stålbalk, grundare och ägare till företaget. Utbildad sommelier hos Vinkällan och har bakgrund inom försäljning samt entreprenör sedan många år. När Leif inte provar och säljer viner så finns han gärna i skidbacken. Han är f.d. proffs i puckelpist i
USA, så han vet hur man tar sig ned i hyfsat högt tempo.

Anette Stålbalk - Leifs fru, medhjälpare och påhejare som även hon brinner för bra drycker.
Till skillnad från Leif så reser hon gärna till sol & värme, gärna nära vattnet. Till hösten strövar hon
 runt i svampskogen.

Katja Nyqvist - kock, kökschef, entreprenör, sommelier snart med Diploma utbildning i ryggsäcken.
Katja är en av Sveriges främsta kvinnliga kockar och med näsa för bra drycker. Stort engagemang för småskaligt, eko, naturligt och hög kvalité. Gillar motorsport och snabba, starka motorfordon - och de ska pressas hårt!

Vinresa Frankrike 2013


Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Principium Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år