0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Vår filosofi

Principiums filosofi är att arbeta med uteslutande med drycker med ursprung! Vi väljer ut våra producenter med omsorg, bara de bästa från respektive område är gott nog för oss. Är det vin ska vinet avspeglas från druvans karaktär, terroir, klimat, vinmakarens skicklighet och inte från manipulation av kemister. Med några få undantag är våra viner jästa på naturlig jäst som finns på druvan, i jästen som finns på druvan finns vinets DNA, att byta ut jästen mot odlad jäst är att manipulera äkta produkter. Vi gillar äkta produkter!

Våra drycker ska vara i minst kategorin ekologiskt, detta innebär att ingen konstgödsel eller besprutning med pesticider tillåts. Utöver detta söker vi så rena drycker som möjligt, fria från kemi, tillsatser och annat som inte hör till det naturliga som kommer fram från terroir, druvor, klimat, etc. Vid Kalla faktas undersökning av viner 2013 visade det sig att 4 av 10 storsäljare på Systembolaget skulle anses som otjänligt om det varit dricksvatten, bl.a. hittade de bekämpningsmedel i några viner som var 55 gånger högre än tillåtet i dricksvatten.

Detta är inte ok, av den anledningen har vi valt att arbeta med producenter som värnar om naturen, terroir, druvans karaktär och ge dig som konsument goda och ”äkta viner” utan manipulation.

Många av våra drycker är certifierade enligt EU’s riktlinjer och har således det lilla bladet med stjärnor för att påvisa certifieringen, vissa drycker är biodynamiska och certifierade enligt Demeter samt alla  våra Prosecco’s är Vegancertifierad, d.v.s. att det inte används några animaliska produkter vid vinframställningen.Ett antal produkter har ingen certifiering av den anledningen att de är så småskaliga i sin produktion och inte anser sig ha råd med certifiering eller att de är av filosofin. ”Varför ska vi betala för en certifiering för att vi jobbar i harmoni med naturen och inte förgiftar varken jord eller dryck och de som använder sig av bekämpningsmedel inte ska betala”. Detta är givetvis intressant varför det inom livsmedelsindustrin arbetas mot hållbar produktion medans det inom andra industrier påförs miljöskatter, utsläppsrätter etc.

Hos oss hittar ni hållbart producerade kvalitetsdrycker och vi är er garant för att ni serverar era gäster bra hållbart producerade drycker. Vi provar allting från varje producent noga innan vi väljer ut att börja sälja dessa produkter. Hos finner du Dryck med ursprung!

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Principium Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år